Massage

"Hvem elsker ikke massage, det er skønt og afslappende. Min massageform har over tid ændret sig fra den hårde sportsmassage til en massagestil, der passer bedre med de andre behandlingsformer, jeg udfører. På denne måde kan de flettes sammen og giver et godt samspil til hinanden".
 
 
Massagen, der gives, tager udgangspunkt i den lægeeksaminerede massøruddannelse og dybdegående kendskab til musklernes udspring, tilhæftning og funktion.
 
Derudover vil behandlingsmetoden være præget af mit virke som kranio-sakral terapeut og zoneterapeut, hvorfor jeg ikke bruger hårde tryk i triggerpunkter, da jeg mener, at det kun er en midlertidig løsning at frigive kroppens naturlige smertestillere (endorfiner), det er langt mere effektivt, hvis man kan få musklerne til at slappe helt af uden at bringe dem yderligere ud i en smertetilstand.
 
I behandlingen inddrager jeg triggerpunkter, Rosenberg Teknik, Anatomy Trains, meridianbaner og zoneterapipunkter, hvis det giver mening i det pågældende tilfælde.
 
Jeg er ikke længere tilhænger af devisen "det skal gøre ondt, før det gør godt". Men samtidig er jeg godt klar over, at der er mange der hænger lidt fast i denne myte. Sagen er, man skal vælge det, man har det bedst med. Men jeg vil gerne henlede til fordelene, ved at få behandling, der afslapper nervesystemet og ikke modarbejder det. Det er i bund og grund nervesystemet, der bestemmer, om du har ondt eller ej. Dette må være den største faktor. 
 
Jeg vil også tillade mig at anbefale dig andre behandlingsformer, hvis jeg mener, at du vil have mere gavn heraf. F.eks. ved tilbagevendende stivhed og smerte i nakken og øvrige steder på kroppen, hvor massagen kun virker kortvarig. Jeg har meget god erfaring med mine kombinationsbehandlinger.
 
Ved mange kan der være behov for at tænke kroppen i helhed, forside og bagside af kroppen samt den generelle smidighed, for at få det bedste resultat. Med andre ord problemet kan sidde andre steder, end hvor smerten viser sig. Ligeledes kan fordøjelsesproblemer give sig til udtryk i smerter i ryg og lænd samt psykiske og fysiske traumer kan skabe tilbagevendende smerte kroppen. Kroppen hænger sammen på kryds og tværs  (eller krop og sjæl). LÆS gerne mere om de andre behandlingsformer jeg tilbyder.
 
Betyder dette, at jeg ikke anbefaler tradtionel sportsmassage længere? NEJ det gør det bestemt ikke, det har jeg selv udøvet i mange år, men jeg anbefaler det til ømme sportsmuskler og gerne sammensat med udstræk....for det er det de fleste sportsudøvere har brug for mere af (og ikke pga. ømheden efter sport, for det kan diskuteres, men mere for at skabe balance i muskeltonus og bevægelig, således at man undgår sportsskader. Til de hvor det kun er ømme sportsmuskler, der driller, er det rigtig rigtig godt, men til de der døjer med tilbagevendende hovedpine (migræne), smerter de samme steder, uro, lymfe/vævsvæske ansamlinger, skævheder i kroppen - er der andre metoder (Rosenberg Teknik, som er en bindevævsteknik, kranio-sakral terapi , lymfedrænsage m.fl.) der er mere effektive. 
 
Selvom mine behandlinger er behagelige at modtage, kan der hos nogle godt forekomme lidt ømhed og en fornemmelse af, at det arbejder lidt i kroppen bagefter. Det kan forekomme i forbindelse med at bindevævet finder sit nye leje. Men det er dog meget individuelt, hvordan man mærker sig selv og naturligvis hvilket problem, man kom med. 
 
 
Kongehøj Zoneterapi & Massage v/Anina Damgaard | Kongehøj 159, 6600 Vejen  | Tlf.: 25267960 | kongehojzoneterapi@gmail.com