Kranio-Sakral Terapi

"Kranio-sakral terapi går dybt, den kan åbne op og skabe frihed fra kraniet og ned...sørge for fri passage af blod, lymfe, nerver  til og fra hovedet. Nervus Vagus nerven og dens frie passage er meget vigtig i KST behandlinger . Ved smerter i nakke og hovedpine, da er der efter min mening ikke noget bedre end kranio-sakral terapi (evt. i samspil med zoneterapi pga. fordøjelsesmæssige eller hormonelle problematikker der ligeliges kan give hovedpine)"
 
Jeg forbløffes til stadighed over, hvad man kan opnå med det blide tryk. Jeg har selv været i et biluheld og kan uden tvivl sige, at KST'en var min redning! Det gør mig altid glad at kunne hjælpe mine klienter med de blide, men effektive behandlinger, der i den grad beroliger nervesystemet, løfter humøret og gør dem bedre i stand til at mærke sig selv, som er vigtigt i en til tider lidt fortravlet hverdag. 
 
En blid og meget effektiv behandlingsform, der på trods af sin blidhed går dybere end de fleste andre teknikker. Det er med blide tryk, man påvirker nervesystemet og stimulerer kroppens selvregulerende evne.
 
Med lette tryk på hovedet, nakken og korsbenet stimulerer man nervebaner, der udspringer omkring kraniet og rygsøjlen.
 
Problemer i kranio-Sakral systemet kan stamme fra fødslen, en ulykke, et fysisk slag/fald på hovedet, ryggen eller korsbenet. Problemer kan også komme snigende pga dårlig kropsholdning (arbejdsstilling) eller vedvarende fysisk/psykisk stress.
 
Kranio-Sakral Terapi kan have en god effekt på følgende tilstande:
 
Nakke- og rygsmerter samt generelle muskelspændinger,
Skader, herunder piskesmæld og sports/arbejds- skader,
Hovedpine og migræne,
Stress og stressrelaterede sympt., så som humørsvingninger, fordøjelsesprobl., håbløshed, muskelspændinger især i nakke og skuldre, anspændthed og koncentrationsbesvær,
Fordøjelsesproblemer,
Problemer i hormonsystemet,
Børn med indlæringsproblemer,
"Ipad"-nakke,
Spædbørnskolik m.m.
Kæbespændinger og øvrige spændinger i ansigtet,
m.m.
 
Man behøver ikke nødvendigvis at have nogle symptomer for at modtage behandlingen. Et ønske om generel velvære og omsorg for sig selv kan have en forebyggende virkning. Behandlingen efterlader klienten afslappet og med en følelse af velvære. Som reaktion på behandlingen oplever mange efterfølgende dyb afslapning, lettelse, en udrensning af kroppen (kort forværring af symptomer), en fornemmelse af, at det arbejder lidt i kroppen, forbigående træthed - mens andre får mere energi.
 
Det vil dog altid være forskelligt fra person til person, hvad man oplever under og efter behandlingen. Nogle mærker alle kropens signaler, og ved andre skal kroppen have nogle behandlinger for at finde ud af, hvad der foregår.

Det er svært at sige på forhånd, hvor mange behandlinger, der er nødvendig. Generelt gælder det, at jo ældre dine skavanker er, jo flere behandlinger vil du have brug for. Der bør gå mindst 7 dage inden en ny tid, da kroppen arbejder videre i dagene efter en behandling.
 
En behandling, inkl. samtale, varer ca. 45-60 min. Børn dog kun ca. 20-30 min. 
 
Kongehøj Zoneterapi & Massage v/Anina Damgaard | Kongehøj 159, 6600 Vejen  | Tlf.: 25267960 | kongehojzoneterapi@gmail.com